Filmtips - Musikal


Grease 
är en amerikansk musikalfilm från 1978, baserad på musikalen Grease.

Handling:
På skolan Rydell High går killgänget T-birds, med ledaren Danny Zuko (John Travolta) och tjejgänget Pink Ladies, med ledaren Rizzo (Stockard Channing). När de börjar sitt sista år, börjar den nya flickan Sandy (Olivia Newton John) på skolan, som redan lärt känna Danny under sommaren, då de haft en romans. Danny tror att Sandy ska börja i klosterskola i ett annat land men Sandys föräldrar ändrar sig i sista sekunden. Danny berättar för sina kompisar om Sandy som en cool tjej medan Sandy (som tas upp i Pink Ladies) berättar om honom som en gullig lite mesig kille. De är mycket intresserade av varandra men Danny vågar inte visa det för sina kompisar.


Grease 2
också en amerikansk musikalfilm. Det är inte en fortsättning på den första "Grease" men handlingen är ungefär den samma.
Men enligt mig så är 2:an bättre.

Handling:
Ett ny årskull har just avslutat sommarlovet och ska börja sitt sista läsår på Rydell High School. Året är 1961 och livet är sig likt, men detta året heter ledaren för tjejgänget Pink ladies Stephanie Zinonie, och Johnny Nogerelli är ledare för killgänget T-Birds. Den nya killen från England, Michael Carrington, blir störtförälskad i Stephanie och börjar spara pengar till en motorcykel så han kan komma med i T-Birds.


High School Musical
Jag har inte sett alla men det finns måånga, lite för barnsli

Handling:
Troy Bolton är basketspelare på skolan East High i Albuquerque, New Mexico. På nyårsafton träffar han en tjej, Gabriella Montez, på en fest och tillsammans sjunger de karaoke. Gabriella och hennes mamma är nyinflyttade och när skolan börjar veckan efter träffas de igen i skolan East High School. På skolan ska man sätta upp en musikal och både Troy och Gabriella hoppas få huvudrollen, vilket verkligen inte syskonen Sharpay och Ryan gillar. De har alltid fått huvudrollerna, men nu har de fått stor konkurrens. Troys baskettränare (som dessutom är hans pappa) tycker att han borde koncentrera sig på basketen och Gabriellas kompisar anser att hon borde ägna sig åt biologi istället för att sjunga. Chad och resten av basketlaget och Taylor och hennes mattegäng försöker få Troy att säga elaka saker om Gabriella och sedan visa det genom en webbkamera. När Gabriella ser det blir hon ledsen, och bestämmer sig att inte sjunga med honom, vilket slutar med att hon och han blir på dåligt humör och Troy att inte kan koncentrera sig på basketen. Det är då Chad och Taylor bestämmer sig för att fixa ihop Troy och Gabriella igen. Men vad gör de när mattetävlingen, baskettävlingen och den andra uttagningen på musikalen är samtidigt?

Comments

Comment here:

Name:
Remember me

E-mail: (won't be published)

URL/Blogaddress:

Comment:

Trackback