Filmtips - SkRäCk -


1. Paranormal Activity - Ful framsida men jag lovar den är den läskigaste filmen jag sett hittills, även om man inte tror på demoner och sånt så är den jätteläskig! Låg budget film dock, man får endast följa med i en kamera.

Handling:
Filmen handlar om Micah och Katie. Katie har haft en ande av något slag som följt henne sen hon var liten, och nu har den följt med henne till deras nya hus. Hon tar hjälp av ett medium som säger att det inte är ett spöke, utan en demon och han kan inte göra något åt det. Han ger dem ett råd, att inte håna eller försöka kommunicera med demonen. Micah tror inte alls på sådana här saker så han sätter upp en kamera i deras sovrum för att filma eventuell aktivitet. Till en början är det bara småsaker, sovrumsdörren som öppnas och stängs, men ju längre tiden går desto mer uppretad blir demon och värre saker händer.

______________________________________________________________________


2. The Texas Chainsaw Massacre - Fanns mycket äckligare bilder, men vissa kan ju vara känsliga så jag tog den här. Inte en film för de som inte tål att se blod, inälvor, människor som äter andra människor, aa sånt ;)
Tillochmed jag mådde faktiskt lite illa när jag såg den. Så jag varnar lite till er som är känsliga, men en bra skräckfilm!
Handling:
Den 7 augusti, 1939 dör en kvinna efter att hon fött ett barn på en köttfabrik i Travis County, Texas. Barnet överges och läggs i en soptunna. Barnet upptäcks av en tiggare, Luda Mae Hewitt, när hon letar efter mat. Hon döper barnet till Thomas och tar med honom hem. Thomas växer upp och börjar jobba på samma slaktfabrik, där han jobbar åt samma man som kastade honom i soppen. Fabriken stängs av en hälsoinspektör, på grund av dess horribla skötsel. Thomas lämnar fabriken, efter att chefen förolämpat honom. Senare samma dag återvänder Thomas och dödar brutalt sin chef med en slägga. När han lämnar fabriken hittar han en motorsåg. Sherrif Hoyt meddelar Charlie Hewitt, Luda Maes son, vad Thomas gjort och följer med Hoyt för att arrestera honom. När dem hittar Thomas, dödar Charlie sheriffen med ett hagelgevär och tar hans identitet. Charlie och Thomas tar med sheriffens kropp hem och familjen gör gryta av honom och Charlie berättar för familjen att de aldrig ska behöva gå hungriga igen.

I juli, 1969 åker två bröder, Eric och Dean, tvärs över landet tillsammans med sina flickvänner, Chrissie och Bailey. De stannar till vid ett lokalt matställe, där de stöter på ett gäng motorcyklister. Medan gruppen åker iväg, fortsätter en kvinnlig motorcyklist, Alex, att följa efter dem. En jakt uppstår, vilket slutar med att gruppen krockar med en ko och välter med sin bil. Charlie Hewitt/Sheriff Hoyt kommer snabbt till platsen och skjuter omedelbart Alex och kastar hennes kropp i sin bil. Han tvingar vde andra att gör samma sak och ringer sedan Uncle Monty för att hämta upp vraket. Hans kommer med sin bil och hämtar upp vraket, som Chrissie gömt sig i.


Lääääääskiiigg!!!

_______________________________________________________________________


3 The strangers - Den första skräckfilmen jag såg, en bra film om man inte vill att den ska vara FÖR läskig. Men jag tycker inte den är så läskig längre. Inte bäst handling kanske men helt OK.
Handling:
Natten till den 11 februari 2005 återvänder Kristen McKay och James Hoyt till sin sommarstuga, ägd av James föräldrar efter att ha varit på en väns bröllopsmiddag. Senare knackar en ung, blond kvinna på ytterdörren. Hon lämnar Kristen och James efter att de säger att hon har gått fel. Ett kort stund senare, när James är iväg på ett ärende, återvänder den blonda kvinnan. Hon börjar slå högljutt på dörren, efter att Kristen vägrat släppa in henne. Kristen låser dörren och försöker ringa till James, men hennes mobil är död. Hon kopplar in den i väggen vid deras öppna spis och ringer James på hemtelefonen, när telefonen plötsligt dör...
________________________________________________________________


4. A nightmare on Elm Street - Väldigt bra handling! Man hänger med hela tiden, inte så läskig men bra. Påkostad, men så är den ju från 2010 också, de andra är ju några år äldre.

Handling:
Dean Russell  råkar somna medan han är på Springwood Cafe tillsammans med sin flickvän, Kris Fowles. I drömmen möter han en man täckt i brännsår bärandes en röd-grön tröja och en klo på ena handen. Den brännskadade mannen skär halsen av Dean i drömmen, men i verkligheten ser det ut som att Dean skär halsen av sig själv, för Kris och servitrisen Nancy Holbrook som ser på. Vid Deans begravning hittar Kris ett fotografi av henne och Dean som barn, trots att hon inte kan minnas att de känt varandra innan high school. Kris börjar även hon att drömma om den brännskadade mannen och vägrar att somna i rädsla för att bli dödar i sina drömmar. Jesse Braun, Kris ex-pojkvän, kommer hem till henne för att hålla henne sällskap medan hon sover, men Kris möter den brannskadade mannen i sina drömmar och blir mördad. Täckt i blod, springer Jesse hem till Nancy för att försöka förklara vad som hände och får reda på att Nancy också drömt om samma man. Mannens namn är Freddy Kreuger.

 

 

NÄSTA VECKA - TECKNADEFILMER!

Det inlägget kommer kring 10.00 nästa torsdag.


Comments

Comment here:

Name:
Remember me

E-mail: (won't be published)

URL/Blogaddress:

Comment:

Trackback